Wydział Elektryczny

Rozdzielnica Okrętowa Energii Elektrycznej RG – 103A i proces synchronizacji prądnic do pracy równoległej

Badanie źródeł światła

Platformy mobilne zasilane ogniwami fotowoltaicznymi

Optoelektronika – czyli jak połączyć foton z elektronem

Jak powstają układy elektroniczne?

Łączność morska od radiotelegrafii Morse'a do radiokomunikacji satelitarnej

O modelowaniu zjawisk elektromagnetycznych

Czy program Mathcad zastąpi koniecznosć uczenia się matematyki

Wykorzystanie programu PSCAD do modelowania okrętowych systemów elektroenergetycznych

Wydział Mechaniczny

Pokaz przyrządów pomiarowych z wybranych dziedzin

Uruchamianie silnika głównego

Prototyp SKIMMERA do zbierania zanieczyszczań olejowych z powierzchni wody (model łodzi)

Chłonność sorbentów

Zanieczyszczenia na wodzie, lądzie i w powietrzu - jak im zapobiegać?

Wykonywanie zabawek z odpadów

Symulator siłowni okrętowej

Wydział Nawigacyjny

Zostań kapitanem statku i płyń do Gdyni

Toniemy!! Nauka korzystania ze środków ratunkowych

O czym myślą komputery?

Palcem po mapie

Planetarium - gdzie jest nasze miejsce we wszechświecie?

Wirtualny rejs statkiem morskim z Gdyni do Gdańska

Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa

Sushi warzywne i owocowe - smaczne oraz zdrowe przekąski

Jak stać się bogatym

Morze i wiatr jako wychowawca – wpływ żeglarstwa na prawidłowy rozwój młodych ludzi

Bioindykatory zanieczyszczeń Morza Bałtyckiego

Recykling nie taki nudny, jak go malują

Bawię się chemią

(Nie)Zwykłe kamienie i kryształy

Chemia jaką każdy lubi

Towaroznawstwo znane i nieznane - witaminki dla chłopczyka i dziewczynki

Towaroznawstwo znane i nieznane - chipsy i zupki pełne soli - kogo brzuch rozboli

Papier i tektura bez tajemnic

Moc śniadania. Śniadanie – jeść czy nie jeść?

Naturalne barwniki i substancje słodzące. Co preferują konsumenci?

Dlaczego lubimy lody?

Czy lody są zdrowe?

Impedancja bioelektryczna i inne współczesne metody oceny stanu odżywienia człowieka

Pracownia Malucha – charakterystyka procesu rozdrabniania

Pracownia Malucha – chipsy owocowe smaczne i zdrowe

Niewidoczny świat mikroorganizmów

Czy wiesz co pijesz?

Owady na talerzu?

Drożdżówki są zdrowe

Integracja sensoryczna, wrażenia czuciowe i dotykowe

Słodki przysmak Kubusia Puchatka - czyli jak powstaje miód?

Jak to się dzieje, że pszczoła produkuje miód?